İsmail EVYAPAN - Cebir / Geometri

Thu, Mar 25 2010 06:09pm EET 1
Caner Cangül
Caner Cangül
238 Gönderimler
.
Fri, Mar 26 2010 04:46pm EET 2
Mehmet Hamurkaroğlu
Mehmet Hamurkaroğlu
25 Gönderimler
İsmail Evyapan Hoca
1960 - 1961 ders yılında Lise 1 talebesiyim. Lisemiz yeni faaliyete geçtiğinden yeni ve çok değerli hocalar atanıyordu. İsmini hatırlayamadığım bayan bir kimya hocası da yeni atanmış ve bizim sınıfımıza geliyordu. Çok iyi ders anlatıyor, uygulamalar yapıyorduk. Sınıfça hocamızdan memnunduk. O yıl Ankara Fen Lisesi yeni kurulmuştu. Ders yılının başlarında kimya öğretmenimizin Ankara Fen Lisesi'ne tayini çıktı. Kimya derslerimiz boş geçmeye başlamıştı. Bir müddet sonra İsmail Evyapan kimya dersimize gelmeye başladı. Kendisi kimya hocası olmadığından ancak kitaptaki bilgileri ezberliyerek bize aktarıyordu. Kimya dersini artık sevmiyor, isteksiz çalışıyorduk. İkinci dönem sonuna doğru nasıl olduysa benim kimya notlarım düşük olmuştu. İsmail Evyapan hocayı devamlı sıkıştırarak beni sözlüye kaldırmasını ve notumu yükseltmek istediğimi belirtiyordum. Her nedense beni sözlüye kaldırmıyordu. Israrcı olmam karşısında ders dışında beni sözlü etmeye karar verdi. Belirlenen yerdeki sözlü sınava bir kaç arkadaşım daha katıldı. Sözlü sınavda hocanın bütün sorularını doğru olarak cevapladım. Bana ortalamamı sınıf geçme seviyesine çıkartmayacak düşük bir not verdi. Nota itiraz ettim. Orada bulunan arkadaşlarım da bütün soruları bildiğim halde verilen notun çok düşük olduğunu belirttiler. Hoca itirazımı kabul etmedi. "Sınıfın huzurunda sınav yapmadığım için sonra benim hakkımda ne derler" gibi saçma bir savunma yaptı. Neticede o yıl ben sadece kimya dersinden bütünlemeye kaldım. Eylül imtihanlarında yüksek bir not alarak sınıfı geçtim.
Aradan 48 yıl geçmiş olmasına rağmen unutamadığım bir olaydır.
Mon, Apr 11 2011 09:33pm EEST 3
yusuf  kartoz
yusuf kartoz
15 Gönderimler
Mebis Ankara:Karşıyakada bulabilirsiniz.

Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up.