Selma AKAY - Edebiyat

Thu, Mar 25 2010 10:30pm EET 1
Caner Cangül
Caner Cangül
238 Gönderimler
Lakabı: Çatlak Selma
Fri, Apr 9 2010 09:07am EEST 2
Fikret Şahin
Fikret Şahin
3 Gönderimler

Çanakkale milletvekili Nihat Akay' ın eşi olan hocamız beyaz çizmeleri ve kalın gözlükleri ile asla unutulmazdı. Bir anı. Nöbetçi olduğu bir sabah bayan öğrenciyi makyajlı halde yakalamıştı. Kızınca bayan öğrenci " şeyyy... hocam akşam düğüne gitmiştimde o makyaj " filan deyerek ortamı idare etmeye azaltırken Selma hoca " Kızım ayıp ayıp. Özrün kabahatinden de büyük. Sabah hiç elini yüzünü yıkamafın mı sen " diyerek makyajı çıkarması için tuvalete yollamıştı.

Mon, Apr 12 2010 08:42am EEST 3
Memet  Doruk
Memet Doruk
6 Gönderimler
Sn. Fikret Sahin'in anisini okuyan esim Melda Turan-Doruk ta bir Cumhuriyetci ve sunu animsadi: bir sabah kapi nobeti tutan Sn. Selma hoca Melda'nin etek boyu kisa diye etek baskisini bizzat kendisi sokmus.
Sat, May 29 2010 10:21pm EEST 4
Konuralp İlbay
Konuralp İlbay
11 Gönderimler
1972-73 ders yılında edebiyat dersimize ilk 4 gün geldi ve 5.gün öldü. İlk sorusu "Galat nedir?" olmuştu. Cevap verememiştik, kızmıştı, hala da merak edip bakmadım Galat'ın ne olduğuna.(!)Wink
Mon, Apr 11 2011 09:54pm EEST 5
yusuf  kartoz
yusuf kartoz
15 Gönderimler
İstanbul ;Anadolu yakası kozlu mz.defin.
Thu, Apr 14 2011 10:02pm EEST 6
yusuf  kartoz
yusuf kartoz
15 Gönderimler
Yanlış yazılmış düzeltme-yakacık mezarlığı.
Fri, Sep 30 2011 07:03pm EEST 7
Gürkan Celensu
Gürkan Celensu
1 Gönderimler
Selma Akay Hocamla sayisiz guzel hatiralarim oldu.Ozellikle Ulku dergisinin toplantilarinda bazen neseli bezan sinirli bazen stersli gunler yasadik sevgili hocamizla.Tum Ulku yonetim kurulu uyelerine evinde geleneksel cay partisi verir cok neseli anlar yasardik hep beraber .Cok sert hircin ,asabi ve aceleciliginin yani sira cok temiz kalpli o gunlerin temiz anlami ile tam Ataturk cu Milliyetci bir hocamiz idi.Selma Hoca tum hayatim boyunca bana ornek ve model olmus hocalarimdan biridir.Be vesile ile kendisini hurmet ve rahmet le aniyorum

Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up.